Over Aquascaping-blog

Hoi,

Ik ben Gilles, 27 en woon in België. Al van kinds af hou ik aquaria en sinds enkele jaren ben ik auteur van deze blog.

Mijn verhaal

Al jaren onderhield ik samen met mijn vader een aquaria, meestal een cichlidenbak met steen, zand en hier en daar wat plantjes. Het ging hem meer om de vissen en we besteedden weinig aandacht aan de planten.

Een vijftal jaren geleden stapte ik over naar de “groene” kant, die van de plantenbakken. Vol goede moed begon ik aan mijn nieuwe aquarium: voedingsbodem, grind, paar stukjes hout, nieuwe verlichting en natuurlijk een paar zakjes planten.

Eén maand later was de bak 1 grote puinhoop vol algen en afstervende planten. Twee jaar later en de bak was er nog steeds niet op vooruit gegaan. Ik had nochtans alles al geprobeerd: meer verlichting, minder stroming, speciale “plantenlampen”, nieuwe filtermaterialen, andere meststoffen, … Je noemt het maar op, ik had het al geprobeerd. Zonder resultaat.

En toen kwam ik op TheBarrReport en raadden ze mij daaraan om mijn methodes radicaal om te gooien. Minder licht, meer voeding, een betere doorstroming, … Echt àlles moest anders.

En weet je wat? Het werkte.
De planten begonnen weer te groeien, de vissen waren gezonder. En ik was tevredener :-)

Waarom Aquascaping-blog dan?

Het viel mij op dat heel veel mede-aquaristen dezelfde problemen hadden als mij. Ik wou niet dat ze dezelfde “miserie” meemaakten als mij en daarom heb ik deze blog opgestart.

Het doel van mijn artikels is om op een gemakkelijke en begrijpbare wijze de oorzaak van hun problemen aan te duiden en ze te vertellen hoe ze het kunnen oplossen. Op die manier wil ik mijn steentje bijdragen aan de hobby zodat iedereen plezier beleeft aan zijn bak. Zoals het hoort.

Wat kun je dus verwachten op deze blog?

  • Handige & praktische tips
  • Geen wetenschappelijke praat, maar begrijpbare artikels
  • Eerlijke informatie

Je bent volledig vrij om je in te schrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief (in de rechterkolom) of om lid te worden van onze Facebook-pagina. Je doet er mij alleszins veel plezier mee :-)

Owja, nog iets. Ik hou van een no-nonsense aanpak, maar dat wil zeker niet zeggen dat enkel mijn methode of mening klopt. Er zijn, zeker in onze hobby, meerdere wegen die leiden tot een mooie bak. Die wat ik in mijn artikels beschrijf zijn die wat zeker voor mij gewerkt hebben en ook voor jou zullen werken, maar het is zeker niet mijn bedoeling om het als de enige waarheid af te beelden.

Je zult geen platte verkoopspraat van mij horen, gewoon een eerlijke mening en “real-life” case studies van mijn eigen (en andermans) bakken. :-)

Bedankt voor het lezen en tot binnenkort op de blog!

Groeten,
Gilles

MELD JE AAN & ONTVANG DE LEUKSTE TIPS

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt van mij elke maand nieuwe tips & tricks om je aquarium NOG beter te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verbeter je bak!

Schrijf je gratis in en ontvang elke maand lekker handige tips om je aquarium nog verder te verbeteren en de algen te lijf te gaan!

Je voornaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.